Niet chocola maar snacks grote verleider

Niet chocola maar snacks grote verleider

Niet chocolade(repen) maar snacks zijn voor mensen die een dieet volgen de grote verleider. Chocola eindigt zelfs onderaan de lijst voor wat betreft moeilijk te weerstaan voedsel. Dat blijkt uit een onderzoek van afslanksite Valtaf.nl.

Uit het onderzoek van diëtiste Kim Vermeulen van Valtaf.nl onder ruim 500 deelnemers dat iedereen die een dieet volgt wel eens last heeft van grote verleidingen. Opvallend is dat een derde van de mensen die bezig is met afvallen geen enkel voedingsmiddel kan weerstaan. Zij vinden werkelijk alles lekker.

Een iets kleiner deel (32%) zwicht regelmatig voor hartige snacks tijdens het dieet. Voor 18% van de ondervraagde afvallers is zoetigheid zoals snoep en koekjes moeilijk te weerstaan. Voor slechts 14% is chocola de ultieme verleiding.

Verder blijkt uit het onderzoek dat de deelnemers van Valtaf.nl al meerdere keren met een dieet zijn begonnen. Maar liefst 87% ging al vaker de strijd tegen de kilo's aan. Gebrek aan motivatie is de belangrijkste oorzaak. Valtaf.nl is een zeer goed bezochte virtuele gemeenschap met bijna 28.000 deelnemers. De organisatie wil mensen een gezonde levensstijl aanleren.

De meeste bedrijfscateraars hebben concepten die gericht zijn op gezondheid. Zo heeft Avenance 'De lijn van je leven' (met diëtiste Sonja Bakker) en Eurest (Compass Group) 'Kies Bewust & Eet Gezond'.