Roerige tijden bij Sodexo Prestige

Roerige tijden bij Sodexo Prestige

De partycateringtak van Sodexo, Prestige, beleeft roerige tijden. Binnen enkele maanden tijd zijn de topmensen vertrokken. Ook zitten het hoofd planning en de keukenmanager al voor langere tijd ziek thuis. Bovendien raakte Prestige enkele grote contracten kwijt. Een eventueel faillissement wordt tegengesproken door Sodexo.

General manager Jan Willem Scheffers, operationeel manager Frank Nagel en sales en marketing manager Taco Rietveld en diens opvolger Leila van Oorschot vertrokken de afgelopen maanden bij Sodexo Prestige. Het hoofd planning Theo van der Laak en keukenmanager Wim van Wunnik zitten al geruime tijd ziek thuis.

Het zorgt voor roerige tijden bij Sodexo Prestige. Ook al omdat in een jaar tijd tenminste drie grote contracten verloren gingen: de f&b vanhet World Forum (WFFC) in Den Haag, het pretpark voor het menselijk lichaam Corpus aan de A44 en het stadion van ADO Den Haag. Bovendien valt de exploitatie van de Maaspoort in Den Bosch niet meer onder Prestige.

Failissement

Volgens enkele insiders is de omzet van Sodexo Prestige gekelderd van 17 miljoen naar zeven miljoen euro. Volgens hen zou er zelfs sprake zijn van een mogelijk failissement van de partycateringtak. Iets dat door Sodexo Nederland met klem wordt tegengesproken. 'Een faillissement is zeker niet aan de orde en zal ook niet aan de orde komen', laat directeur communicatie Jeroen Stok weten. 'Sodexo Prestige is een gezond party catering bedrijf dat zeer ten dienste staat van ons eigen organisatie en onze cliënten. De omzet van Prestige is een klein onderdeel van onze totaalomzet in Nederland, maar de uitstraling van Sodexo Prestige is enorm. Het is een zeer geliefde dochter!'

Roots

Volgens Stok is er onder de vroegere general manager veel geïnvesteerd in leisure locaties, zoals ADO en WFFC. 'Het WFFC heeft eind vorig jaar de overstap gemaakt naar Maison van den Boer, middels een normale tender procedure. Voor ons een moment om strategisch na te denken over de toekomst van Prestige. Besloten is om terug te keren naar de roots van Prestige en dat is het luxere segment van partycatering. Vandaar ook dat de exploitatie van de Maaspoort is ondergebracht evenals die van het Conferentiecentrum de Ruwenberg binnen Corporate Services.'

Mutaties

Stok beaamt dat de top van Sodexo Prestige is vertrokken. En wil er uitleg over geven. 'Het vertrek van de operationeel manager bij Prestige is geweest vanwege een aantrekkelijker aanbod in de markt. Het vertrek van de sales manager is in verband met privé omstandigheden, de balans tussen werk en privé.' Op de overige mutaties en de langdurige afwezigheid van het hoofd planning en de keukenmanager gaat Stok niet in. Naar verluidt is inmiddels wel een voormalig manager van de partycateringtak, Cees Meijer, aangesteld als general manager.

Meer nieuws over Sodexo: