Thaise keuken steeds populairder

Thaise keuken steeds populairder

Cateraars die willen scoren met buitenlandse keuken, doen er goed aan zich te richten op de Thaise keuken. Uit recente cijfers van het Bedrijfschap Horeca en Catering blijkt dat vooral de Thaise keuken in de lift zit.

Sinds 1996 is het aantal Thaise restaurants toegenomen van 47 naar 139, en ook de Japanners doen het goed, van 49 naar 121.

Italiaans, Grieks, Spaans, Portugees en Turks, door KHN bij elkaar geveegd op de hoop ‘Zuid-Europees’, groeit ook gestaag in populariteit. Op dit moment kun je in ruim 2100 restaurants in Nederland terecht voor die Zuid-Europese keuken, 45 procent meer dan in 1996.

Opvallend is dat het aantal Chinees-Indische restaurants de afgelopen tien jaar tijd nauwelijks is veranderd, het zijn er nu 2178, zes meer dan toen.

Leo van Eeghem, sectorvoorzitter restaurants binnen KHN ziet een trend: ‘Steeds meer mensen gaan op vakantie naar het buitenland. Restaurants met een buitenlandse keuken maken het voor deze groep mensen mogelijk hun vakantie als het ware te herbeleven.’