Traiteur Amaison gaat internationaal

Traiteur Amaison gaat internationaal

De delicatessenwinkel Amaison heeft zaterdag voor het publiek haar deuren geopend. De traiteur aan de chique Amsterdamse Van Baerlestraat moet navolging krijgen in het buitenland. Onder meer vestgingen in Hamburg en Antwerpen staan op de rol.

Amaison staat voor 'hét huis van de originele keuken'. De vorm van een huis is overal in de traiteur terug te vinden. Architectenbureau Concrete verwerkte de vorm in onder meer tegels, vitrines en verpakkingen. De delicatessenwinkel staat voor 'haute cuisine to go'. Exquise gerechten voor thuis.

Er zijn vijf menustijlen. Klassiek, modern, basic, special en extreem. Tijdens het vrijdagavond gehouden eeuwfeest waren de gerechten te proeven. Als afsluiting van het officiële feestprogramma werden twee Van den Boer-telgen met de camera gevolgd toen ze uit het Concertgebouw naar de winkel liepen en deze openden. 's Middags was er al een perspreview.

Patron-cuisinier Pieter de Ronde en collega c.q. Amaison-projectleider Cees Stensen zullen klanten in de fraaie winkel persoonlijk van culinair advies voorzien. Volgens Stensen staan er nog meer Amaison's op de rol. 'In Hamburg zijn we al bezig. Mogelijk volgen Antwerpen en Maastricht.' De luxe delicatessen zijn zelfs online te bestellen, via de internetsite van Amaison.

In de komende Misset Catering uitgebreid aandacht voor het honderdjarige familiebedrijf.