Vakbonden komen Veneca tegemoet

Vakbonden komen Veneca tegemoet

De vakbonden doen volgens henzelf water bij de wijn in de onderhandelingen voor een nieuwe CAO in de contractcatering. De vakbeweging komt de Veneca tegemoet wat betreft looptijd van de CAO en de loonsverhoging. 'Nu moet de Veneca over de brug komen.

Het eerste voorstel, een CAO van 12 maanden en 2 procent meer salaris is nu: een looptijd van 15 maanden (tot 1-7-07) en 1% loonsverhoging per 1-4-06 en nog eens per 1-4-07. De Veneca wil een CAO tot 1-4-08 en (verdeeld over vier momenten) 3 procent loonsverhoging.

Een ander heikel punt blijft de zekerheid voor werknemers bij contractwisselingen. Daar doet de FNV ook een voorstel om tot elkaar te komen. De bond wil een mximale aanvullingsperiode van 2,5 jaar. De Veneca wil niet verder dan twee jaar. Over veel andere punten zijn de partijen het in principe eens. Behalve de kwestie 'onkostenvergoeding', daar staan de belangenvereniging voor contractcateraars en de bonden lijnrecht tegenover elkaar.

De FNV heeft donderdagmiddag de brief met de voorstellen verstuurd naar de Veneca. Die komt deze middag ook bij elkaar. In de brief vermeld de FNV duidelijk dat Veneca nu over de brug moet komen. Het is niet bekend wanneer een nieuwe overlegronde plaats heeft.