Jamie Oliver's Fifteen catert op Lowlands

Jamie Oliver's Fifteen catert op Lowlands

Nieuwigheden wat betreft catering op Lowlands. Zo gaat onder meer Jamie Oliver's restaurant Fifteen in Amsterdam f&b verzorgen. Ook is een cateraar aangetrokken die gluten-, lactose- en notenvrij eten en drinken verzorgt. Bij de grote Alpha-tent komen twee nieuwe food outlets.

Dat meldt Hans Kuipers van FAB (Food And Beverage), onderdeel van de organisator en supplier van Lowlands LOC7000. ‘We hebben een samenwerking met Fifteen die een Noord-Afrikaanse Maghreb-keuken gaat verzorgen op het Planet-terrein.’

De catering in de Press/Guest-tent verandert niet, 'vaste' speler André Amaro zal ook weer van de partij zijn. Het onderkomen verandert wel. Dat was de afgelopen jaren een kerk. ‘Het wordt nu The Barn, een soort schuur, maar dan wel een grote schuur.’ In The Barn worden artiesten, pers en genodigden ontvangen.

Ook nieuw: Zoë Verloop van De Laurier. Deze Amsterdamse (cateraar) zal de ‘reguliere’ bezoekers gaan verwennen. En wel met gluten-, lactose- en notenvrij eten en drinken. Kuipers: ‘Denk aan gerechten met polenta en bijvoorbeeld haverbrood. Er zijn steeds meer mensen met allergieën, maar ook zij die daar geen last van hebben laten ons, via onder meer mailtjes, weten hierop prijs te stellen.’

Nog meer cateringnieuwigheden voor het publiek zijn onder meer Cantina Mexicana, een outlet met zelfgemaakte (slinger)chips op een stokje en een extra cocktailbar bij podiumtent Charlie. Bij de grootste tent, de Alpha, komen aan weerszijden foodkiosken. De een met (verantwoorde) bitterballen en de ander met saté.

Lowlands loopt al sinds de start voorop met vernieuwende catering. Naast de gro(o)t(st)e speler La Place zijn er tal van andere, kleinere, vaak exotische spelers. Festivalgangers kunnen kiezen uit keukens van landen over de hele wereld. Van andijviestamppot tot Australian Pies en van crêpe tot curry.

Met die progressieve benadering houdt het festival (dit jaar van 17 tot en met 19 augustus) in de Flevopolder gelijke tred met de vooruitstrevende programmering op het gebied van muziek, dans, cabaret, film, kunst en andere cultuuruitingen. Net als vorig jaar raakte Lowlands al uitverkocht (55.000 bezoekers) voordat er een naam van een band of act bekend was gemaakt.