nieuws

Broodstaart wint vijfde Koks Innovatie Trofee

Catering

De Broodstaart van Bakkerij Carl Siegert is winnaar geworden van de vijfde Koks! Innovatie Trofee. Dit is dinsdag 11 september bekendgemaakt tijdens de Deli XL Foodservice Fair in Apeldoorn. Van de 40 inzenders trok Bakkerij Carl Siegert aan het langste eind. De winnende innovatie is een rond brood van 450 gram, verdeeld in 16 partjes. Te gebruiken voor ontbijt, lunch, diner of als tussendoortje.

Broodstaart wint vijfde Koks Innovatie Trofee

De vakjury onder voorzitterschap van Nelleke Meinders, sprak van een prima inzending. ‘Mooie ronde vorm, goed toepasbaar en een eetlustopwekkende uitstraling. Niet te groot, makkelijk hanteerbaar. Zondermeer een aanwinst voor de foodservice branche.’

De tweede plaats is voor Culinique met een nieuwe lijn kant-en-klare producten. De jury daarover: ‘Slow food. De bedenker heeft goed nagedacht over wat in de toekomst belangrijk kan gaan worden. Oogt fraai. Separaat verpakt. Men kan het menu zelf samenstellen. Geen geur- en smaak overdracht.’

De derde plaats is voor Satino Black van Van Houtum. Een nieuwe generatie hygiënepapier, volledig biologisch afbreekbaar. Daartoe zijn alle chemicaliën die tijdens de productie worden gebruikt, onderzocht en waar nodig vervangen door natuurlijke en/of biologisch afbreekbare stoffen. De jury: ‘Voor de productie wordt 100% groene stroom en gas gebruikt.  Satino Black wordt CO2-neutraal geproduceerd. Innovatief en goed voor de wereld.’

De jury bestaat naast Nelleke Meinders uit de volgende deskundigen: Alphons Smits (LOC, Zeggenschap in zorg), René van der Gun (Hoofd Services van Delta Psychiatrisch Centrum in Poortugaal), Jan van den Brekel (VHVG Food & Hospitality Management), Laurens Stens (Kwaliteitsfunctionaris bij Zorggroep Apeldoorn), Annie Dijkstra (Gastvrijheidsmedewerker Antonius Ziekenhuis in Sneek) en Henk van Ewijk (Restaurant-kok Jeroen Bosch Ziekenhuis), zie www.innovatietrofee.nl.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels