nieuws

Anderlecht voedt daklozen na afgelaste wedstrijd

Catering

Het in verband met de vorst cancelen van voetbalwedstrijden kan voor stadioncateraars een ramp zijn, maar daklozen varen er soms wel bij. In Brussel was dat althans het geval.

Anderlecht voedt daklozen na afgelaste wedstrijd

RSC Anderlecht heeft na de afgelasting van de thuiswedstrijd tegen SV Zulte Waregem besloten de volledige catering te schenken aan de Brusselse organisatie ‘Home Baudouin’, zo meldt Elfvoetbal.nl.

De instelling daklozen en biedt hen medische zorg. De club schenkt onder meer 2800 hapjes, meer dan 2000 broodjes, meer dan 3000 kilogram vlees, tientallen kilo’s salades, aardappelen en groenten, gekookte en gerookte zalm en patisserie.

Het eten was reeds besteld en stond klaar, toen de scheidsrechter alsnog besloot dat de topper in de Jupiler Pro League geen doorgang zou vinden.  ‘We mogen de zwakken in onze samenleving niet vergeten’, verklaarde voorzitter Roger Vanden Stock het initiatief. ‘Het zou zonde zijn om al het voedsel zomaar weg te gooien als men weet dat er mensen zijn die geen dak boven hun hoofd hebben.’

Reageer op dit artikel