nieuws

Eten wordt probleem voor gehandicapten

Catering

Door bezuinigingen op de zorg moeten tienduizenden verstandelijk gehandicapten binnenkort zelfstandig gaan wonen, terwijl ze dat niet aankunnen. Het bereiden van maaltijden zal voor problemen gaan zorgen.

Eten wordt probleem voor gehandicapten

Daarvoor waarschuwt het Erasmus MC in Rotterdam, op basis van een wetenschappelijke analyse, zo meldt De Volkskrant. ‘De gehandicapten, vaak met de verstandelijke vermogens van kinderen tussen de 3 en 12 jaar, moeten straks zelf boodschappen doen, medicijnen innemen en eten klaarmaken.’

Dat 53 procent van 65.000 verstandelijk gehandicapten die nu nog in groepshuizen woont, straks zelfstandig door het leven moet gaan, is een gevolg van het ingrijpen van het kabinet in de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ).

De onderzoekers van het Erasmus hebben hun bevindingen naar de Tweede Kamer gestuurd in de hoop dat de plannen alsnog worden bijgesteld.

Reageer op dit artikel