nieuws

Foodtruck tourt langs Hogescholen en Universiteiten

Catering

De Foodtruck, een initiatief van Unilever Food Solutions en Eurest, tourt dit najaar langs Hogescholen en Universiteiten om gezonder eten onder studenten te promoten. Het initiatief komt voort uit onderzoek waaruit blijkt dat consumenten en dus ook studenten graag een gezondere optie willen wanneer ze buitenshuis eten.

Foodtruck tourt langs Hogescholen en Universiteiten

Naar aanleiding van het onderzoek introduceerde Unilever Food Solutions het Verleidelijk lekker programma, waarmee zij onder andere cateringondernemers helpt kleine veranderingen in hun menu’s aan te brengen.

Door bijvoorbeeld minder vet en meer groente te gebruiken is een maaltijd al snel een stuk gezonder. Ook de presentatie en de beschrijving van de gerechten op het menu zijn daarbij belangrijk, aldus Eurest en Unilever Food Solutions. ‘Deze kleine acties maken voor beide partijen samen een groot verschil voor de gezondheid van studenten.’

Vanuit de Foodtruck zullen kleine gerechten uitgedeeld worden. Met een kortingsbon kan een ‘gezonder’ gerecht in het bedrijfsrestaurant gekocht worden. Eurest hoopt zo studenten ook te stimuleren te kiezen voor gezond.

Eerder al serveerde topkok Onno Kokmeijer als aftrap van het Verleidelijk lekker programma tijdens Dance Valley in Spaarnwoude vanuit de Foodtruck streetfood. ‘Een tikkeltje gezonder dan wat festivalbezoekers normaal gesproken gewend zijn.’

Reageer op dit artikel