nieuws

Laat gasten vette hap cash betalen

Catering

Medewerkers gaan wellicht gezonder eten wanneer ze de vette hap en snoep in tegenstelling tot de andere producten cash moeten betalen. Dat blijkt uit een voorstel van gedragseconoom Henriëtte Prast in het kerstnummer van Elsevier.

Laat gasten vette hap cash betalen

Prast laat weten dat mensen in bedrijfskantines snel kiezen voor de vette hap en voor snoep. ‘Stel nu dat je snoep cash moet betalen en de rest met pin. Pinbetalingen zijn sneller en gemakkelijker. Zo kun je dus sturen zonder dat je mensen in hun vrijheid beperkt. Je verbiedt namelijk niets.’

Op de vraag waarom een cateraar die maatregel zou doorvoeren antwoordt ze: ‘Een bedrijf dat een cateraar zoekt, kan zo’n prikkel makkelijk meenemen in zijn aanbesteding.’

Reageer op dit artikel