nieuws

Maaltijden ziekenhuizen zijn smakelijk

Catering

Maaltijden in ziekenhuizen zijn zo slecht nog niet. Integendeel, ze zijn zelfs smakelijk, zo blijkt uit onderzoek van Omroep Gelderland.

Maaltijden ziekenhuizen zijn smakelijk

De ouderwetse ziekenhuismaaltijd bestaat niet meer, concludeert de omroep. Lauwwarme maaltijden met taaie stukken vlees, grijze aardappelpuree en smakeloze boontjes zijn vervangen door smakelijke maaltijden met  veelal verse groenten.

Vroeger gold eten in het ziekenhuis als bijzaak. Daar wordt tegenwoordig heel anders over gedacht: goed en lekker eten zorgt voor tevreden, gelukkige patiënten die sneller herstellen, aldus de omroep. Uit een inventarisatie blijkt dat vijf van de negen Gelderse ziekenhuizen inmiddels verse maaltijden bereiden.

Reageer op dit artikel