nieuws

Samenwerking leidt tot lagere bouwkosten

Catering

Grensoverschrijdende samenwerking kan ertoe leiden dat catering doelmatiger, duurzamer en efficiënter verloopt. De bouwkosten van restaurants en keukens dalen, de verspilling neemt af, zo meldt Misset Catering 1 dat eind deze week verschijnt.

Samenwerking leidt tot lagere bouwkosten

Een andere aanpak waarbij partijen op alle onderdelen samenwerken kan grote voordelen met zich meebrengen. Dat was de uitkomst van een conferentie die vorig najaar plaatsvond.

Verschillende partijen die zich direct en indirect met foodservice en met catering bezighouden waren aanwezig: cateraars, adviseurs, groothandels, keukenleveranciers, facilitair managers, producenten van verpakking en fabrikanten van voeding.

Uwe Reimer en Jos van Straten waren ook er bij. De eerste is voorzitter van de NVLG (Nederlandse Vereniging van Leveranciers van Grootkeukenapparatuur), de tweede algemeen secretaris van Veneca (Vereniging van Nederlandse Cateringorganisaties). In een interview met Misset Catering blikken ze terug op de uitkomsten en geven ze aan waartoe samenwerking kan leiden. ‘Er kunnen veel mooie dingen tot stand worden gebracht.’

Reageer op dit artikel