nieuws

Spa ondertekent Handvest ‘Gezonder voedingsaanbod op scholen

Catering

Spadel, de producent van Spa natuurlijk mineraalwater, heeft als eerste drankenfabrikant het Handvest ‘Gezonder voedingsaanbod op scholen’ ondertekend. Samen met de andere betrokken partijen – waaronder initiatiefnemer het Voedingscentrum – gaat Spadel zich inzetten om scholieren een gezond en caloriearm drankenaanbod te bieden.

Spa ondertekent Handvest ‘Gezonder voedingsaanbod op scholen

Het Handvest ‘Gezonder voedingsaanbod op scholen’ is een initiatief van het Convenant Gezond Gewicht en het Voedingscentrum. Het Handvest moet eraan bijdragen dat in 2015 alle Nederlandse schoolkantines een verantwoord voedsel- en drankenaanbod voeren, volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad.

 

Het Handvest helpt scholen de juiste partijen vinden om hun voedingsaanbod te verbeteren en prikkelt leveranciers om zich op dit punt te onderscheiden. Het Voedingscentrum onderschrijft het belang van een gezonde keuze voor drinken. ‘Voor kinderen is de gezondste keuze water, en dat mag dan zowel kraanwater, als natuurlijk mineraalwater en bronwater zijn. Ook (vruchten)thee zonder suiker is een gezonde keuze. Deze dranken verdienen de voorkeur boven limonade en vruchtensap’, aldus directeur Felix Cohen van het Voedingscentrum. ‘We zijn dan ook erg verheugd dat Spa het Handvest ondersteunt en stimuleert.’

 

Als ondertekenaar van het Handvest biedt Spadel een selectie van natuurzuivere en caloriearme Spa mineraalwaters en Spa & Fruit-varianten die passen binnen de richtlijnen van De Gezonde Schoolkantine aan cateraars van schoolkantines. Daarnaast ontwikkelt Spadel samen met andere betrokken partijen campagnes om onder jongeren het drinken van voldoende (mineraal)water te stimuleren. ‘Het ondertekenen van dit Handvest past perfect binnen de kernwaarden en het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemingsbeleid van Spadel’, aldus Ann Vandenhende, MVO-manager van Spadel. ‘Wij juichen elk initiatief toe dat jongeren aanmoedigt voldoende water te drinken, of dit nu natuurzuiver mineraalwater is of kraanwater. Door het meest geliefde watermerk van Nederland aan te bieden in schoolkantines, dragen we hier samen aan bij.’

Reageer op dit artikel