nieuws

Vitens wil scholen veroveren met tappunten

Catering

Waterbedrijf Vitens gaat het komende jaar tien watertappunten plaatsen op scholen. Daarnaast wil ’s lands grootste waterbedrijf scholen overhalen om zelf ook kraanwatertappunten te plaatsen om zo bij te dragen aan een gezondere levenswijze van kinderen.

Vitens wil scholen veroveren met tappunten

Met deze missie staat Vitens dit jaar voor het eerst op de onderwijsbeurs NOT in de Jaarbeurshallen in Utrecht. Uit onderzoek dat TNS Nipo in opdracht van Vitens heeft uitgevoerd blijkt dat de missie op flinke bijval kan rekenen van de ouders. Maar liefst 90 procent van de ouders vindt dat er een kraanwatertappunt in het schoolgebouw moet staan, zodat hun kinderen meer water gaan drinken.

De kinderen zijn het er iets minder mee eens, maar toch vindt nog steeds maar liefst 77 procent van hen dat de scholen voor een watertappunt moeten zorgen. Ook blijkt dat een derde van de kinderen het vies vindt en daarom geen water drinken, als zij voor het vullen van hun flesje naar het toilet moeten.

De helft van alle scholieren geeft dan ook aan dat zij meer water zouden drinken als een school dit op een wat aantrekkelijkere manier zou aanbieden op een prominente plek, bijvoorbeeld net als de frisdrankautomaten in de kantine of in de gang. De wens van de ouders en scholieren staat in schril contrast met de werkelijkheid. Maar 30 procent van de scholen heeft een waterkoeler of kraanwatertappunt in het schoolgebouw staan. Dat terwijl 94 procent van deze middelbare scholen wel een of meerdere frisdrankautomaten heeft staan.

Reageer op dit artikel