nieuws

Ziekenhuis pakt ondervoeding aan

Catering

Ondervoeding bij ouderen wordt op steeds meer plaatsen in het land aangepakt. Ook ziekenhuizen houden zich er mee bezig.

Ziekenhuis pakt ondervoeding aan

Volgens landelijke cijfers is 25 tot 40 procent van de ouderen die zich voor behandeling meldt bij het ziekenhuis, ondervoed. Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem begint samen met zorgaanbieder Sensire een campagne tegen ondervoeding, meldt De Gelderlander.

‘Een groot, maar sluimerend probleem’, zegt klinisch geriater dr. Carla Schölzel van het Slingeland Ziekenhuis. ‘Ouderen zijn al een stuk kwetsbaarder. Bij ondervoeding wordt dat alleen maar erger. Ik zie dagelijks de negatieve gevolgen in het ziekenhuis.’

Ze laat weten dat alle ouderen binnen binnenkomst worden gescreend op ondervoeding. ‘Maar eigenlijk loopt je dan al achter de feiten aan. Het moet bij de wortel aangepakt worden.’

Reageer op dit artikel