nieuws

Bonden laken uitbesteding Bernhoven

Catering

Vakbonden CNV en Abvakabo FNV zijn ongelukkig met de uitbesteding van catering door ziekenhuis Bernhoven in Uden, zo blijkt uit berichtgeving van het Brabants Dagblad.

Bonden laken uitbesteding Bernhoven

Volgens de bonden gaan de ruim honderd cateringmedewerkers er 7 procent in salaris op achteruit. Met de verhuizing naar de nieuwe locatie in Uden heeft ziekenhuis Bernhoven de catering uitbesteed aan een cateraar.

Door de uitbesteding van de catering denkt het ziekenhuis op jaarbasis zeven ton te kunnen besparen. Volgens de vakbonden zijn de cateringmedewerkers de dupe van deze stap. De achteruitgang in salaris zit onder meer in het feit dat de nieuwe cateraar geen eindejaarsuitkering kent. De bonden zijn met het ziekenhuis in gesprek over de gevolgen van de uitbesteding.

Reageer op dit artikel