nieuws

Catering UvA wordt duurzamer

Catering

De catering van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam wordt verduurzaamd. Student for Sustainability Amsterdam heeft een initiatief gelanceerd om samen met de afdeling Facility Services en cateraar Eurest de catering van UvA en HvA te verduurzamen.

Catering UvA wordt duurzamer

SFSA wil antwoorden op verschillende duurzame vragen. Zoals: Hoe zit het de transport van producten? Zijn de producten fairtrade? Hoe worden producten aangeboden door de cateraar? Wat gebeurt er met de afval van de mensa’s?

‘Ons plan is niet alleen gericht op productcycli en bedrijfsvoering, maar ook op de vraag hoe we studenten daarbij kunnen betrekken,’ zegt Laurie van der Burg, die een bachelor Environmental Policy & Economics haalde aan het Amsterdam University College. ‘Er zijn nog ontzettend veel mogelijkheden om de UvA en de HvA duurzamer te maken en studenten hier een belangrijke rol in te laten spelen.’ Volgens van der Burg hebben ‘alle partijen de ambitie om te pionieren’ op het gebied van duurzame catering, zo meldt Fmm.nl.

Er wordt de komende tijd een onderzoek gestart om de mogelijkheden voor verduurzaming in kaart te brengen. Van der Burg: ‘Er zullen enquêtes worden verstuurd en focusgesprekken worden georganiseerd om een beeld te krijgen van de behoeftes van de studenten. Daarnaast zal er onderzoek gedaan worden naar de bedrijfsvoering van Eurest en de best practices van andere catering bedrijven.’

Reageer op dit artikel