nieuws

Geen schadegeld op opheffen veerdienst

Catering

Huisman Horeca heeft geen recht op schadegeld na het opheffen van de veerdienst Kruiningen-Perkpolder. Dat stelt de Raad van State in een uitspraak.

Geen schadegeld op opheffen veerdienst

Huisman heeft in 1992 een contract met de provincie Zeeland gesloten voor het runnen van een cafetaria op de veerboot Kruiningen-Perkpolder. Dat contract gold tot de opening van de Westerscheldetunnel, aldus de Provinciale Zeeuwse Courant.

De Raad van State stelt vast dat Huisman Horeca niet alleen van de aanleg van de tunnel had kunnen weten, het stond zelfs expliciet in het contract met de provincie Zeeland. Schadegeld, of in dit geval nadeelcompensatie, wordt in principe alleen uitgekeerd als een ondernemer een bepaalde ontwikkeling, zoals de aanleg van de Westerscheldetunnel, niet had kunnen voorzien. Zo ja, dan is dat voor risico van de ondernemer.

Reageer op dit artikel