nieuws

Gratis eten bevordert teamspirit

Catering

Gratis eten krijgen op het werk bevordert de teamspirit en kost bedrijven veel minder dan dure teambuildingsactiviteiten. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Gratis eten bevordert teamspirit

Het onderzoek richtte zich op 1100 werknemers. Het vond plaats in opdracht van Seamless, een Amerikaans bedrijf dat bedrijven en hun werknemers in contact brengt met lokale restaurants en cateraars. ‘Niet helemaal onbevooroordeeld dus, maar de steekproef van 1100 werknemers is wel betekenisvol’, meldt Nieuwsblad.be.

60 procent van de ondervraagde werknemers zou zich meer gewaardeerd en geapprecieerd voelen als ze eten kregen op kantoor. ‘Een bedrijf moet dus niet altijd veel kosten maken om werknemers gelukkiger te maken.’

Gaan eten of eten voorzien op vergaderingen met klanten of bedrijven is redelijk ingeburgerd, zo meldt Nieuwblad.be. ‘78 procent van de werknemers geeft echter aan dat hun bedrijf voor interne vergaderingen niet hetzelfde voorziet. Toch is het niet enkel belangrijk om klanten te verzorgen, ook het personeel houden en aantrekken is belangrijk. 45 procent geeft aan dat gratis lunch hun beslissing om een jobaanbod al dan niet te aanvaarden zeer sterk zou beïnvloeden.’

Daarnaast zegt 60 procent van de werknemers dat als er in eten zou worden voorzien, hen dit zou aanmoedigen om samen met de collega’s te eten. ‘Dat is goed voor de teamspirit en de productiviteit. Aan tafel wordt dan zeker over het werk gepraat, en wie weet worden er zelfs nieuwe inzichten of samenwerkingsverbanden gesmeed.’

41 procent vindt eten het beste ‘bedrijfscadeau’ ; 40 procent zegt dat het krijgen van eten op kantoor de stress zou verminderen.

Reageer op dit artikel