nieuws

Maak kennis met personeel partycateraar

Catering

Kies de juiste gerechten en maak van te voren kennis met het personeel van de partycateraar. Die tips verstrekt Antoine Catering in Briskmagazine.nl aan opdrachtgevers.

Maak kennis met personeel partycateraar

De cateraar laat weten dat de juiste hapjes en drankjes een nog groter succes maken vanhet personeelsfeest. Over het kiezen van de juiste cateraar verstrekt het bedrijf een aantal tips.

Kies de juiste gerechten uit. Bedenk altijd van te voren welke soort gerechten passen bij uw bedrijf en uw personeel. Een cateraar kan u hier ook in adviseren. Het is ook mogelijk dat uw personeelsfeest een thema heeft waar de gerechten bij moeten passen. Tapas hapjes kunnen voor veel gelegenheden, maar soms past sushi beter bij het type feest. Een ander uiterste is een Hollands buffet of een friet buffet, maar u kunt ook denken aan een biologische catering waarbij het draait om biologisch eten. Vraag altijd of u van te voren mag proeven, zodat u precies weet wat er geserveerd wordt op het personeelsfeest. Houd uiteraard ook rekening met vegetarische en veganistisch medewerkers en met allergieën als gluten intolerantie. Zo is er voor ieder wat wils!

Maak kennis met het personeel. Vraag altijd bij de bedrijfscateraar na of het mogelijk is om voor het personeelsfeest al kennis te maken met het personeel van de cateraar. Zo weet u wie er precies bij het personeelsfeest aanwezig zal zijn. Heeft u zelf medewerkers in dienst die de Nederlandse taal niet spreken? Ga dan na of het personeel van de cateraar minimaal ook de Engelse taal spreekt zodat er geen taalbarrière is. Vindt u het belangrijk dat het personeel van de cateraar bepaalde kleding draagt, overleg dan met de cateraar of dit mogelijk is.

Decoreer in uw eigen stijl. Wilt u toch uw bedrijfsidentiteit laten terugkomen in de catering? Zorg dan dat de decoratie afgestemd is op uw bedrijf. Vraag altijd wat de mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld uw bedrijfslogo terug te laten komen in de decoratie rondom de catering.

Maak afspraken. U zult niet de eerste zijn waarbij de catering op het personeelsfeest slecht geregeld was. En het laatste wat u wil is dat uw medewerkers een half jaar later nog steeds klagen over het slechte of koude eten. Het is daarom nodig om harde afspraken te maken met de bedrijfscateraar. Spreek niet alleen de begintijd, maar ook de eindtijd af en de eventuele uitloop. Maak afspraken over de kleding, het servies, de decoratie en de hoeveelheid eten en drinken. Vergeet tenslotte niet om rekening te houden met calamiteiten. Wat gebeurt er als de kok ziek is of het personeel van de cateraar niet komt opdagen? Zorg tevens voor een goede verzekering, u wilt namelijk niet dat de schade aan de spullen van de cateraar op u verhaald worden.

Reageer op dit artikel