nieuws

Medewerkers eisen overgangsregeling

Catering

Door hun gedwongen overstap naar facilitaire dienstverlener Sodexo dreigen de arbeidsvoorwaarden van medewerkers van Unilever flink te verslechteren, aldus Fmm.nl.

Medewerkers eisen overgangsregeling

De medewerkers eisen een ‘faire overgangsregel’ van Unilever en kwamen daarom in actie.

Unilever wil tientallen vaste facilitaire werknemers overhevelen naar Sodexo. Deze overstap zal voor velen medewerkers verslechterde arbeidsvoorwaarden betekenen, zoals bijvoorbeeld bij hun pensioen.

Wie nog onder de cao van Unilever valt, kan zelfs cao-loos worden, aldus FNV Bondgenoten.  De nieuwe werkgever Sodexo heeft namelijk geen cao voor alle beroepsgroepen. Voor een succesvolle overstap moeten er goede regelingen getroffen worden, zo vinden de Unilever-medewerkers en FNV Bondgenoten.

Als dat gelukt is, kunnen de medewerkers naar eigen zeggen met volle inzet en enthousiasme hun werk bij Sodexo per 1 mei vervolgen. FNV Bondgenoten had een ultimatum gesteld voor 26 februari, toen die tijd afliep begonnen de stakingen. ‘Unilever laat trouwe werknemers in de kou staan. Dat is zuur, want zij werken vaak al lang voor Unilever’, stelt bestuurder FNV Bondgenoten Marjolein Dubbelaar.  ‘Unilever mag deze mensen niet opzadelen met financiële nadelen.’

Reageer op dit artikel