nieuws

Beslag op geld voormalig kantinemedewerker

Catering

Heineken heeft beslag laten leggen op het geld dat John Roest, een voormalige kantinemedewerker, tegoed had van Albron. De man werd samen met zeven andere medewerkers in het gelijk gesteld door de Hoge Raad in een procedure tegen Heineken, meldt Het Parool.

Beslag op geld voormalig kantinemedewerker

De kantine medewerkers zijn in een slepend conflict met Heineken en Albron. De zaak speelt al sinds 2005 toen Heineken de catering op het hoofdkantoor uitbesteedde aan Albron. De medewerkers kregen aanzienlijk minder loon. Ze haalden na jaren procederen hun gelijk.

De procedures werden gevoerd uit naam van John Roest. Die kreeg na de uitspraak te maken met een deurwaarder die hem een pakket papier overhandigde. Daaruit blijkt dat Heineken opnieuw wil procederen, ditmaal om de ontslagvergoeding en arbeidsvoorwaarden, zegt Roest.

De rechtszaak dient op 24 april voor de Leidse kantonrechter. Roest laat weten nog een bedrag van €178.000,- tegoed te hebben. ‘De bierbrouwer toont zich een slecht verliezer’, zegt hij.

Reageer op dit artikel