nieuws

Broertje Zwarte Cross met tapas, barbecue en wijn

Catering

Het Zwarte Cross Festival krijgt een broertje. In Hummelo is op 31 augustus en 1 september de eerste editie van Mañana Mañana, een duurzaam festival met streekgebonden producten. Op het menu staan tapas, barbecue en wijn. Ter plekke een vis vangen en laten bereiden, kan ook.

Broertje Zwarte Cross met tapas, barbecue en wijn

‘Liefhebbers van een snelle gefrituurde hap kunnen beter thuisblijven’, waarschuwt de organisatie van Mañana Mañana, een nieuw tweedaags muziek- en theaterfestival in het Achterhoekse Hummelo.

Het evenement is ‘het relaxte broertje’ van het bekende Zwarte Cross Festival in Lichtenvoorde, dat jaarlijks meer dan 150.000 bezoekers trekt. Op landgoed Enghuizen in Hummelo is op 31 augustus en 1 september de eerste editie van Mañana Mañana voorzien.

Duurzaam festival

De Feestfabriek, de organisatie achter de Zwarte Cross, vond de plek waar ooit kasteel Enghuizen heeft gestaan de ideale locatie voor een ontspannen festival als tegenhanger van de luidruchtige Zwarte Cross. In plaats van hardrock en crossmotoren biedt het festival pianomuziek, klezmer en Balkanbeat.

De organisatie streeft naar een duurzaam festival met podia van natuurlijke materialen, streekgebonden producten en inzet van lokale ondernemers. Op het menu staan tapas, barbecue en wijn. Ter plekke een vis vangen en laten bereiden kan ook.

De bands We Were Evergreens (Frankrijk), Amariszi, Amsterdam Klezmer Band en zanger Bennie Jolink zijn al vastgelegd. De kaartverkoop voor het evenement begint maandag 22 april.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel