nieuws

Catering grootste daler over 2012

Catering

Catering maakte in 2012 een zwaar jaar door. De cateringomzet daalde met 1,8% naar zo’n 3,3 miljoen miljard. Dat blijkt uit de jongste Foodshopper Monitor van het FoodService Instituut Nederland (FSIN).

Catering grootste daler over 2012

Daarmee was catering de grootste daler binnen de out of homekanalen. Vooral de bedrijfscatering en de instellingscatering kregen het te verduren. Ze daalden met respectievelijk 2,4% en 2,7%.

Toch is het niet alleen kommer en kwel, aldus het FSIN. Onderwijs- en Inflightcatering deden het goed. Beide segmenten groeiden. De onderzoekers verwachten dat vooral de bedrijfscatering de komende jaren moeilijkheden zal ondervinden. ‘De economische en maatschappelijke ontwikkelingen laten vooral binnen de bedrijfscatering hun sporen achter. Bedrijven worden kleiner, er komen meer zzp’ers, mensen delen hun werkweek en arbeidstijden anders in. Al deze ontwikkelingen maken het niet gemakkelijk voor de traditionele bedrijfscatering.’

Binnen onderwijs worden innovaties gesignaleerd. Catering speelt daar goed in op trends en

ontwikkelingen, alus de onderzoekers. Ook binnen ziekenhuizen wordt volop geïnnoveerd, meldt het FSIN.

Reageer op dit artikel