nieuws

DNB onderzoekt ludieke aandelenactie van cateraar

Catering

De actie met de verkoop van aandelen die Jacqueline en Jordi Ramon van cateringbedrijf La Luz uit Heemskerk in februari op touw zetten, heeft een staartje gekregen. De Nederlandse Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) hebben zich er mee bemoeid.

DNB onderzoekt ludieke aandelenactie van cateraar

Het stel meldde aan RTV N-H dat ze telefoon van de DNB en de AFM hebben gehad vanwege hun aandelenstunt. De DNB wil zeker weten dat ze niet ‘op illegale wijze geld hebben onttrokken aan de markt ter financiering van bedrijfsprocessen.’

De AFM heeft opgemerkt dat de twee geen disclaimer mee stuurden met de verkochte aandelen, à 1 euro per stuk. Jacqueline en Jordi Ramon gaan op 14 mei bij de DNB langs. Ze vatten de bemoeienis van de instanties met de nodige humor op. ‘Misschien worden we alsnog gered door de staat, net als ING en SNS.’

De ondernemers begonnen de actie – via e-mail, Facebook en Twitter – voor hun bedrijf toen de bank hun krediet introk. Het bleek de redding te zijn: ze haalden 50.000 euro op met de verkoop van de aandelen voor 1 euro. De DNB onderzoekt of dit wel zo mocht.

Reageer op dit artikel