nieuws

Honingproductie op dak keuken Van den Boer

Catering

Koninginnen doen sinds kort hun werk op het dak van de keuken van de Koninklijke Van den Boer Groep. Er zijn vier bijenkasten geplaatst.

Honingproductie op dak keuken Van den Boer

De bijenkasten hebben een plaats gekregen op het dak het hoofdkantoor (keuken en logistiek centrum) van de Koninklijke Van den Boer Groep in Veghel. In samenwerking met de Imkersvereniging Veghel-Erp is dit initiatief tot stand gekomen. Bijen zijn een belangrijke schakel in de groente- en fruitteelt. ‘Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan dit natuurlijk proces en het herstel van de Nederlandse bijenstand. Bovendien worden wij op deze manier vanaf september voor een deel voorzien van ‘eigen’ honing.’

De bijenkasten op het dak worden beheerd door drie professionele imkers. ‘De bijen zijn vriendelijk en dragen bij aan een beter en bio-diverser leefklimaat’, zo meldt de topcateraar. De Koninklijke Van den Boer Groep gaat de ‘eigen’ honing gebruiken voor haar culinaire doeleinden, zoals de productie van heerlijke koeken, honingmosterd en dressings. De financiële opbrengst komt ten goede aan de Imkersvereniging.

Reageer op dit artikel