nieuws

OSP kondigt ludiek jubileumboek aan

Catering

OSP Catering viert deze zomer haar 12,5 jarig jubileum. Het verschijnen van een ‘ludiek boekwerk’ met daarin de hoogtepunten wordt aangekondigd.

OSP kondigt ludiek jubileumboek aan

Vanuit Hoofddorp werkt OSP, dat zichzelf  nu omschrijft als  OSP Zakelijke Horeca, sinds 2001  aan ‘opvallende en creatieve’ horeca-concepten waarin de pijlers 100% natuurlijk, biologisch en regionaal centraal staan.

OSP laat weten haar groene ideologie de komende jaren nóg verder aan te scherpen door  maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Deze doelstelling zal zich vertalen naar de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers, diversiteit, gezondheid, welzijn en veiligheid, zo meldt OSP.

Oprichter Evert Kersten: ‘Maatschappelijk ondernemen doen wij niet voor onszelf, maar juist voor onze medewerkers, het milieu én de maatschappij. Om deze reden verkopen wij bij voorkeur duurzaam geteelde producten in onze restaurants. Denk bijvoorbeeld aan de koffie die wij schenken. De herkomst van onze koffiebonen is te traceren via een unieke code op iedere verpakking.’

De cateraar zoekt per regio naar kleine, agrarische ondernemers die veel fruit en groentesoorten aanleveren. ‘Gedurende het productie- en distributieproces wordt energieverbruik gereduceerd, afval juist gescheiden en CO2 uitstoot geminimaliseerd. Hierdoor is de belasting op het milieu minimaal en de kwaliteit van ons leefmilieu blijft gewaarborgd. ‘

De mijlpalen en de geschiedenis van 12,5 jaar OSP worden binnenkort gebundeld in een ludiek boekwerk. Ilja Gort is schrijver van deze ‘biologische en komische’ kroniek. De lancering van het boek wordt dit jaar verwacht.

Reageer op dit artikel