nieuws

Telers van Hutten ontvangen certificaat Milieukeur

Catering

Vier lokale telers van Hutten Catering hebben het Milieukeur-certificaat in ontvangst genomen van Stichting Milieukeur. Hiermee tonen de telers aan dat ze voldoen aan de duurzaamheidsrichtlijnen van de stichting.

Telers van Hutten ontvangen certificaat Milieukeur

 

 

Peter van den Berg (champignons), Henri Ruis (appels en peren), René Tielemans (komkommers) en Bert van den Brand(tomaten) zijn allen ‘Helden van De Guijt’, het duurzame huislabel van Hutten. Hutten is het afgelopen jaar een project gestart om haar telers nog duurzamer te laten produceren.

Onder begeleiding van de stuurgroep Landbouw Innovatie Brabant en het Centrum voor Landbouw en Milieu zijn bovenstaande vier telers geadviseerd over de milieubelasting van hun bedrijfsvoering. Zij hebben vervolgens de nodige maatregelen genomen om hun werkprocessen te verbeteren.

Donderdag 25 april organiseerde Hutten bij komkommerteler René Tielemans in Boekel een feestelijke bijeenkomst ter afronding van het verduurzamingstraject en reikte directeur Regien van der Sijp van Stichting Milieukeur de vier heren hun certificaat uit.

Reageer op dit artikel