nieuws

Verspilling in de zorg teruggedrongen

Catering

Tal van initiatieven hebben er toe geleid dat de verspilling van voeding in de zorg is teruggedrongen. Dat blijkt uit een bijdrage in het zorgnummer van Misset Catering dat op 16 mei verschijnt.

Verspilling in de zorg teruggedrongen

Suggesties, tips en andere initiatieven van overheid, instellingen en bedrijfsleven hebben  ertoe geleid dat de verspilling van eten en drinken aan banden is gelegd. Hoe groot de afname is, is niet bekend, wel staat vast dat er met het tegengaan van verspilling grote sommen geld bespaard worden. Ook is duidelijk dat er nog veel werk verzet moet worden om waste tegen te gaan.

Het tegengaan van verspilling is in 2010 een hot item geworden. Onderzoekers kwamen erachter dat er in Nederland jaarlijks voor 4,4 miljard euro aan voeding werd verspild. Een enorme waste. De zorg zou daarvan ruim twee miljard voor haar rekening nemen.

Intussen staat vast dat het ook anders kan. Verschillende voorlopers in de zorg hebben hun verspilling tot een minimum teruggebracht. Denk aan de ziekenhuizen Sint Maartenskliniek, Máxima Medisch Centrum en Gelderse Valei. Door de productie beter af te stemmen op het verbruik, beter te communiceren en een reeks aanvullende maatregelen slaagde dit drietal erin om grote stappen te zetten. In Misset Catering treft u een tips en suggesties aan waarmee waste verder kan worden aangepakt.

Reageer op dit artikel