nieuws

Gezonde bedrijfslunch resulteert in lagere kosten

Catering

Een gezonde bedrijfslunch resulteert in gezondere werknemers en gezondere bedrijven. Dat zegt Caroline van der Lande, oprichter van de Buurtboer, een gezonde bedrijfscateraar op Managersonline.nl.

Gezonde bedrijfslunch resulteert in lagere kosten

Gezond eten blijkt geen hype, maar een duurzame trend: mensen zijn zich steeds meer bewust van het belang van goed eten. Ook bij bedrijven is de trend doorgedrongen; de kroket krijgt steeds minder een prominente plek, groente en fruit worden meer aangeboden, zo meldt de site.

Oprichter van de Buurtboer Caroline van der Lande: ‘Bedrijven omarmen steeds meer het belang van gezonde lunches. Ze beseffen dat een snelle hap achter de computer niet alleen ongezond is voor de werknemer, maar uiteindelijk ook voor het bedrijf.’

Niet alleen voorziet een gezonde lunch in de behoefte van de werknemer, ook heeft deze trend een positieve uitwerking op kostenbesparing bij bedrijven, voegt ze toe. Amerikaans onderzoek onder 1.500 werknemers laat zien dat gezondheidsinterventies van bedrijven, zoals het stimuleren van gezond eten, een positief effect hebben op de werkprestatie van werknemers én dat het verzuim aanzienlijk daalt, zo meldt Managersonline.nl. ‘Ook overgewicht neemt af en daarmee gaat een daling van medische- en verzuim kosten van zo’n 80 euro per werknemer per jaar gepaard.’

Reageer op dit artikel