nieuws

Kantines sportclubs mogelijk zwaarder belast

Catering

Sportverenigingen die eten en drinken verkopen in hun kantine, kunnen vanaf volgend jaar een flinke rekening van de fiscus verwachten. Dit meldt RTV Noord-Holland.

Kantines sportclubs mogelijk zwaarder belast

De levering van consumpties door verenigingen is nu tot een bedrag van ruim 68.000 euro per jaar vrijgesteld van btw. Dat blijkt uit een berekening van belastingadviseurs Ernst&Young. Deze kantineregeling voor de sport verdwijnt straks, als het aan staatssecretaris Weekers (Financiën) ligt. Sportkoepel NOC*NSF vreest een financiële klap voor sommige clubs.

Uit een berekening van Ernst&Young blijkt dat een sportvereniging in het nieuwe regime al vrij snel boven de vastgestelde btw-grens kan uitkomen. De totale belastingvrijstelling vervalt in dat geval. Zo kan een strop van duizenden euro’s per jaar ontstaan.

Reageer op dit artikel