nieuws

Nieuw festival met foodtrucks, kookeilanden en bandjes

Catering

Een creatief en attractief festival met foodtrucks, kookeilanden, bandjes en acts vindt plaats van 14 tot en met 16 juni op Het Stenen hoofd in Amsterdam West. Dit onder de naam ’T Hoofdgerecht.

Nieuw festival met foodtrucks, kookeilanden en bandjes

‘T Hoofdgerecht wordt omschreven als een gevaarlijk leuke collaboratie tussen The Food Line-up en Ome Ad. Gezelligheid, interactie en zelf doen staan centraal op dit nieuwe festival. ‘The Food Line-up is dé nieuwe standaard voor duurzame event catering en Ome Ad is een creatieve duizendpoot en quizmaster de luxe.’

Hierdoor ontstaat een festival dat ‘bol staat van heerlijk en echt eten van ambachtelijke cateraars.’ Rondom het eten zijn er spellen, gekke acts en fijne muziek. ‘T Hoofdgerecht wordt daarmee een plek voor interactief eettheater en een podium voor talent. Oprichtster Lotte Wouters van The Food Line-up zegt: ‘Het wordt een soort Rollende Keukens maar dan draait het meer om gekkigheid, het zelf koken en beleven.’

 

Samen koken

Ome Ad zorgt ervoor dat de bezoekers samen kunnen koken aan verschillende kookeilanden. Bij de foodtrucks van The Food Line-up kan je als bezoeker meekijken of meekoken met de cateraar. ‘Maak bijvoorbeeld samen met Joeri Tandoeri  je eigen naanbrood of vis je eigen platvis bij Vis van Henry waarna deze meteen vers voor je bereid wordt.’

Er is een vol programma met eetspellen zoals de MagnetronMemory-games en het Rad van Ome Ad. Eugene Beatbox en het Comedy Buffet zorgen voor het theater en er is live muziek van onder andere Wicked Jazz Sounds, KAT YA en Coco Bongo and The Bonfire Ranch of Love.

 

Culinaire journalisten

Op zondag nemen bekende Amsterdammers uit de foodscène, zoals culinaire journalisten, (tv)chefs, kookboekenschrijvers en producenten het tegen elkaar op in de ‘Damn Food Waste, Cook Off’. Dit om voedselverspilling onder de aandacht te brengen.  Deelnemers zijn o.a. Joris Bijdendijk Chef (Bridges), Joel Broekaert (NRC/Vrij Nederland), Hiske Versprille (Parool) en Samuel Levie (Brandt & Levie Worstmakers).

Het concept is gebaseerd op de Engelse kookwedstrijd ‘Ready Steady Cook’ van BBC. Tijdens de Cook Off wordt er gekookt met eten dat anders vaak in de vuilnisbak verdwijnt. ‘Hiermee laten we zien welke lekkere gerechten je nog kunt maken van restjes.’ Kijk voor informatie op www.thefoodlineup.nl.

Reageer op dit artikel