nieuws

VHVG wijzigt naam in Hospitality Management Nederland

Catering

De VHVG een vereniging waar veel voedingsmanagers in de zorg lid van zijn, heeft zijn naam veranderd in HMN, Hospitality Management Nederland.

VHVG wijzigt naam in Hospitality Management Nederland

De oude naam Vereniging Hoofden Voeding Gezondheidszorg (VHVG) was volgens het bestuur niet meer representatief voor de leden van de vereniging. ‘De naam VHVG was gedateerd als je kijkt naar de doelgroep waar we voor staan en moest ook steeds worden uitgelegd aan mensen die de vereniging niet kennen’, aldus voorzitter Raymond Nolte. Bovendien zijn steeds meer leden vakinhoudelijk werkzaam op het gebied van hospitality, ofwel gastvrijheid.

De nieuwe naam Hospitality Management Nederland hangt samen met een nieuwe koers die de vereniging heeft uitgestippeld, waarbij vernieuwing en verjonging centraal staan. Zo kunnen nieuwe leden voortaan geen lid meer blijven als ze met pensioen gaan en worden de criteria voor het lidmaatschap aangepast. ‘We gaan toe naar een systeem met een gewoon lidmaatschap voor niet-commerciële leden en een bedrijfslidmaatschap voor commerciële leden’, legt Nolte uit. ‘Tot nu toe hadden de partners, de commerciële bedrijven, géén invloed op het beleid van de vereniging.’

Voor het werven van nieuwe leden wordt verder gekeken dan alleen managers in de zorg. Ook andere professionals zoals gastvrijheidsmedewerkers of talentvolle studenten kunnen lid worden, evenals professionals uit andere sectoren die een sterke affiniteit hebben met hospitality, zoals managers uit het cateringsegment. Nolte: ‘Zolang het maar in dienst staat van de hospitality in de zorg.’

Reageer op dit artikel