nieuws

Begrip catering ligt onder vuur

Catering

Steeds meer cateraars willen het begrip catering niet meer gebruiken. Liever gebruiken ze andere begrippen zoals zakelijke horeca of culinaire dienstverlening. Die begrippen zouden meer recht doen aan de kwaliteit van het gebodene.

Begrip catering ligt onder vuur

Evert Kersten van OSP Zakelijke Horeca zegt daarover: ‘Catering is door de branche plat gemaakt als ik eerlijk ben. Bij catering denk je toch aan een sneetje wit brood en een plakje kaas. Dat hebben we zelf gedaan als branche. Dat komt ook omdat we mee zijn gegaan in de vraag naar goedkoper, goedkoper, goedkoper. Het gebruik van lang houdbare convenience producten en de inzet van personeel, dat niet is opgeleid voor het vak, is groot goed geworden.’

Kersten is van oordeel dat bedrijven, die veel meer bieden dan dat sneetje brood, zoals OSP Zakelijke Horeca en andere, zichzelf tekort doen als ze dat catering noemen.

Hij vindt het een goede zaak dat meer ‘cateraars’ versbereide producten aanbieden. Daarover: ‘Eten is heel belangrijk. Als je voor iets meer geld een beter en gezonder product kan leveren juich ik dat van harte toe. Ik heb een stukje voorsprong op andere aanbieders en hoopt dat te behouden, maar ik snap heel goed dat ook anderen meer tegemoet willen komen aan de wensen van de klanten.’

Reageer op dit artikel