nieuws

Haagse ouderen koken en bewegen samen

Catering

Samen koken en bewegen. Daar worden ouderen gezonder van. CDA wethouder Karsten Klein heeft samen met de Haagse kok Pierre Wind het startsein gegeven voor Slim Oud KookGym. Dit zijn workshops voor ouderen, waarbij ze samen koken en bewegen, aldus Dichtbij.nl.

Haagse ouderen koken en bewegen samen

‘Samen boodschappen doen, koken en eten geeft veel gezelligheid’, zegt Karsten Klein. ‘Het is een goede manier om eenzaamheid onder ouderen te verminderen, zeker in de zomerperiode als familie en buren op vakantie zijn.’

De Slim Oud KookGym wordt georganiseerd door Pierre Wind, de BurenHulpCentrale en de gemeente Den Haag. Tijdens de startbijeenkomst werden twaalf vrijwilligers door Pierre Wind opgeleid tot KookGymKok. De vrijwilligers gaan de komende zomer in elk stadsdeel een workshop KookGym verzorgen.

 

Slim Oud

KookGym is onderdeel van Slim Oud, een programma waarmee Haagse ouderen gestimuleerd worden een gezond leven te leiden. Wie gezond eet en voldoende beweegt, voorkomt ziekten, kan langer maatschappelijk actief zijn en loopt daardoor minder kans om te vereenzamen.

Een ander onderdeel van Slim Oud zijn de Eetmaatjes. Studenten van het ROC Mondriaan koken en eten samen met ouderen. Ook komt er een Eetmaatjes Club, eetclubjes van ouderen die samen koken en eten. Slim Oud is opgezet voor en door ouderen. De gemeente Den Haag, de BurenHulpCentrale, welzijnsorganisatie Xtra en het ROC Mondriaan ondersteunen en organiseren Slim Oud- activiteiten. Pierre Wind is het gezicht van Slim Oud, hij maakt zich sterk om ook anderen enthousiast te maken voor het meedoen aan of organiseren van activiteiten.

Reageer op dit artikel