nieuws

Hutten Catering partner in internationaal project

Catering

Nederlandse en Duitse partijen zijn Food and Delivery Solutions (FooDS) gestart. Het project speelt in op de vergrijzende maatschappij en moet kansen bieden aan bedrijven in de ouderenzorg, de voedselproducenten, vervoerders en de foodservice. Hutten Catering is een van de partners.

Hutten Catering partner in internationaal project

FooDS is een initiatief van industriebank LIOF en de universiteitsinstelling Hochschule Nierderrhein, zo schrijft VMT.nl. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met Innovatiecentrum Greenport Venlo en partners in de grensregio Rhein Maas en Noord-Limburg.

De overige deelnemende partners in Nederland zijn: Hutten Catering, Fresh Park Venlo, Janssen Distribution Services, Munckhof Groep, Proteion, gemeente Peel en Maas, Rendiz en de Universiteit Maastricht.

Ouderenzorg

Het project is bedoeld om in te spelen op de vergrijzende maatschappen en moet kansen bieden aan bedrijven in de ouderenzorg, de voedselproductenten, vervoerders en de foodservice. Het valt in het kader van de Europese subsidieregeling Interreg.

Volgens het artikel op de website van VMT liggen de kansen vooral bij online bestellingen, leveringen, diensten en productontwikkeling.

Nieuwe voedingsmiddelen

Drie zaken staan centraal: de ontwikkeling van voedingsmiddelen met een aangepaste samenstelling; het bedenken van innovatieve bestel- en bezorgsystemen voor nieuwe voedingsmiddelen en de ontwikkeling van basisvoorzieningen voor het platteland en kleinere steden.

FooDS moet in april 2015 worden afgerond. Met het project is een bedrag van €3,1 miljoen gemoeid.

Reageer op dit artikel