nieuws

Meer omzet voor cateraar Sodexo

Catering

De Franse cateraar Sodexo heeft in de eerste drie kwartalen van zijn gebroken boekjaar een omzet van 14,2 miljard euro behaald, 3,7 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft de uitbater van onder meer bedrijfsrestaurants en zorgkeukens woensdag 10 juli bekendgemaakt.

Meer omzet voor cateraar Sodexo

Vooral de inkomsten uit dienstverlening aan het bedrijfsleven van Sodexo namen toe, met een groei op eigen kracht van 3,8 procent. In de gezondheidszorg en het onderwijs was de omzettoename een stuk kleiner.

Sodexo handhaaft zijn vooruitzichten voor het gehele boekjaar. Daarin verwacht het bedrijf de omzet op eigen kracht met 1 tot 2 procent op te voeren en de operationele winst stabiel te houden ten opzichte van het voorgaande jaar.
Het concern wijst daarbij op de moeilijke economische omstandigheden en op een aantal evenementen die een jaar eerder de omzet stuwden, waaronder de Olympische Spelen.

Reageer op dit artikel