nieuws

OSP sluit verliesgevend concept

Catering

OSP Zakelijke Horeca is gestopt met Café Brasserie DéGé in Hoofddorp. Hiermee had OSP een bijzonder concept in huis, een combinatie van niet gesubsidieerde bedrijfscatering en horeca.

OSP sluit verliesgevend concept

Het bedrijf, bestaande uit een brasserie, een espressobar, een selfservice restaurant, een terras en een vergaderaccommodatie,  is gesloten. Kersten: ‘Het was een proeftuin waar we 2,5 jaar geleden mee zijn gestart. Maar we verloren daar zo’n drie ton per jaar. We hebben ons afgevraagd: is dit nou zo’n beeldmerk voor ons bedrijf dat we dat er voor over moeten hebben? Nee, vonden we, dus hebben we er een streep onder gezet.’

De formule was ondergebracht bij Transpolis, een bedrijf waar 800 mensen actief zijn. Kersten ging er van uit dat 40 procent van de medewerkers gebruik zou maken van het restaurant, maar dat stagneerde bij tien procent.

Reageer op dit artikel