nieuws

Potlood als plantgoed voor kruiden

Catering

Een potlood dat na gebruik geplant kan worden. Een uitstekend middel voor bedrijven en scholen om duurzaamheid te bevorderen, zeggen de initiatiefnemers van deze bijzondere innovatie.

Potlood als plantgoed voor kruiden

Een aantal jonge ontwerp- en roboticastudenten heeft het eerste potlood ontwikkeld dat kan worden geplant. Als het potlood te klein wordt om mee te schrijven, kan deze in een pot geplaatst worden. Na een paar weken heeft de planter de beschikking over verse kruiden voor in de keuken. Meer dan 2000 mensen uit de meest uiteenlopende achtergronden hebben het concept via de website Kickstarter.com gefinancierd, aldus de initiatiefnemers.

 

Sprout

De uitvinding heeft de Engelse naam Sprout gekregen, afgeleid van ontspruiten.  Het potlood is gemaakt van duurzaam hout en is leverbaar in zeven varianten, waaronder de kruiden als basilicum, dille, koriander, munt, rozemarijn en tijm.

De ondernemers achter Sprout benadrukken op Plantuwpotlood.nl dat het potlood een bron van inspiratie kan vormen voor kinderen en volwassenen. Het kan onder meer dienst doen als leermiddel met betrekking tot duurzaamheid en recycling en als relatiegeschenk voor bedrijven en organisatoren van evenementen.

Reageer op dit artikel