nieuws

Starbucks straks ook op het werk

Catering

Starbucks gaat na de zomer in Nederland koffie schenken op de werkvloer. De koffiegigant start deze zomer Corner Cafés in Nederlandse bedrijven, zo meldt Het Parool.

Starbucks straks ook op het werk

In de koffiehoeken  halen werknemers uit zelfmalende automaten verschillende koffiesoorten uit de Starbucksstal. ‘Enkele van onze meest populaire drankjes zullen ook beschikbaar zijn op kantoor’, zegt Matt Sikes, van  het in Amsterdam gevestigde Starbucks Europa. ‘Daaronder café latte, cappuccino, vanilla latte, chai tea latte en espresso macchiato.’

De Corner Cafés worden geëxploiteerd door het Zwitserse Selecta, dat al een van de grootste koffieleveranceirs aan bedrijven in Europa is. Selecta streeft binnen drie jaar naar ‘duizenden’ Corner Cafés en een marktaandeel van 20 procent in zes Europeselanden, waaronder Nederland. Het aanbod begint bij bedrijven met meer  dan tweehonderd werknemers, maar is – op proef – in Zwitserland al actief bij een onderneming met zestig medewerkers.

Douwe Egberts blijft niet achter. ‘Wij zien deze ontwikkeling en zijn al bezig met testlocaties waarbij naast reguliere koffie, tegen betaling in mooie exclusieve corners koffie en thee wordt aangeboden’, zegt een woordvoerder. ‘We werken er aan dat nog dit jaar te introduceren.’

Reageer op dit artikel