nieuws

Brabander bouwt mobiele bar

Catering

Een rijdende bar die overal ingezet kan worden ten behoeve van feesten en partijen. Het idee is bepaald niet nieuw, maar de uitvoering wel. Tako Hornstra bouwde zijn eigen karakter – Café op Wielen.

Brabander bouwt mobiele bar

De in Bavel woonachtige Hornstra kocht een Franse Citroën HY-bus en bouwde deze om tot mobiele bar. De bar is binnen een half uur klaar voor gebruik. Hornstra laat weten werk op maat te leveren voor kleine groepen. ‘Dat ik niet gebonden ben aan een brouwer, levert veel voordelen op. Als er bijvoorbeeld catering verzorgd moet worden bij een bedrijf met veel Vietnamese werknemers, zorg ik voor Vietnamees bier.’

 

Geen achtergrond

Dat de ondernemer het kleinschalig wil houden, komt ook doordat hij geen achtergrond heeft in de horeca, zo meldt hij in Breda vandaag. ‘Ik ga dus ook geen dingen beloven die ik niet waar kan maken. Om hiermee te beginnen heb ik me trouwens enorm moeten verdiepen in de horecawereld. Er komt stiekem best veel bij kijken. Welke barsystemen er zijn, bijvoorbeeld, en welke het meest geschikt is voor Karakter.’

Hornstra heeft geen idee waar zijn activiteiten toe zullen leiden. ‘Ik ga stapje voor stapje door met opbouwen. Gelukkig heeft mijn partner een goede baan. We hebben afgesproken dat ik drie jaar de tijd heb om mezelf te bewijzen.

Reageer op dit artikel