nieuws

DoSocial wil de zorg mooier maken

Catering

De kick-off van een nieuw project, het zogeheten DoSocial platform, vindt plaats op 5 september 2013 Het project is een initiatief in de vorm van een stichting dat zich ten doel heeft gesteld sociale initiatieven in en buiten de zorg te realiseren. Hiermee wordt tegenwicht geboden aan de verschraling waarmee de zorg te maken heeft.

DoSocial wil de zorg mooier maken

De initiatiefnemers richten zich op mensen die aandacht, hulp en zorg nodig hebben.  Ze ondersteunen sociale initiatieven met geld, middelen, tijd, kennis en expertise. Het platform stimuleert initiatieven van de zorg zelf, andere stichtingen en initiatieven van buurt, bewoners of cliënten.

 

Waarmakersevent

Het initiatief is ontstaan uit het BeSocial event dat in juni 2012 plaatsvond. DoSocial wordt op 5 september gelanceerd met een zogeheten Waarmakersevent. Naast een introductie over de opzet en werking van het platform wordt hier vooral veel ruimte gegeven voor het concreet invullen van initiatieven. Zo worden vraag en aanbod met elkaar in contact gebracht, tips en kennis beschikbaar gemaakt en reeds uitgevoerde initiatieven als leidend en inspirerend voorbeeld gedeeld. ‘Hier kunnen alle zorginstellingen van Nederland profijt van hebben.’

Tijdens deze dag zal de Sociale Voorraadkast worden gelanceerd. Die bevat ‘zaken’ die ingezet kunnen worden in de zorg. Iemand kan bijvoorbeeld voor één dag een bus met chauffeur ter beschikking stellen of kaarten voor een tentoonstelling worden aangeboden. Hiermee kan een instelling worden verblijd met een uitje voor bewoners en omwonenden, zie ook www.dosocial.nl.

Reageer op dit artikel