nieuws

Eerste honing Van den Boer bijen

Catering

De koninginnen en werkbijen hebben goed werk verricht bij de Koninklijke Van den Boer Groep. De eerste honing is een feit.

Eerste honing Van den Boer bijen

‘Heden hebben wij samen met de imkers de eerste eigen honing gewonnen, uit de bijenkasten die begin mei op het dak van ons hoofdkantoor in Veghel, waren geplaatst’, zo meldt de Van den Boer Groep.

In samenwerking met de Imkersvereniging Veghel-Erp is dit initiatief tot stand gekomen. Bijen zijn een belangrijke schakel in de groente- en fruitteelt. ‘Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan dit natuurlijk proces en het herstel van de Nederlandse bijenstand. Bovendien worden wij op deze manier vanaf heden voor een deel voorzien van eigen honing.’

De Koninklijke Van den Boer Groep gaat de ‘eigen’ honing gebruiken voor haar culinaire doeleinden, zoals de productie van koeken, honingmosterd en dressings. De financiële opbrengst komt ten goede aan de Imkersvereniging. ‘Wij kijken terug op een geslaagde actie welke wij volgend seizoen zeker willen herhalen en uitbreiden. Wij hopen dat meerdere bedrijven het voorbeeld zullen overnemen.’

Reageer op dit artikel