nieuws

Gezonder aanbod op Amerikaanse scholen

Catering

Fruit in plaats van donuts. Het verstrekken van eten en drinken aan schoolkinderen wordt in de VS aan regels onderworpen. Deze regels moeten er toe leiden dat het aanbod gezonder zal worden.

Gezonder aanbod op Amerikaanse scholen

Het United States Department of Agriculture heeft regels opgesteld voor de verkoop van eten en drinken buiten de reguliere schoolmaaltijd. Deze ‘standaarden’ geven aan hoeveel calorieën, vet, suiker en zout er in snacks en snoep mag zitten, zo meldt Het Voedingscentrum.

Door deze richtlijnen mogen Amerikaanse scholen geen donuts en candybars meer aanbieden, maar richt het aanbod zich onder andere op water en fruit. ‘Als je bedenkt dat er in Amerika 50 miljoen schoolgaande kinderen wonen, kunnen deze nieuwe standaarden een groot effect hebben’, aldus Het Voedingscentrum, dat toevoegt dat er in Amerika al voorschriften bestonden voor een gezonde lunch en ontbijt. Deze richtlijnen gaan aanmerkelijk verder.

Reageer op dit artikel