nieuws

Hutten: ‘Economische waarde nooit boven voedingswaarde

Catering

Voedsel krijgen dat goed is voor de consument.’ Dat is volgens Bob Hutten van Hutten Catering in Veghel in de komende tien jaar de grootste uitdaging voor de buitenhuisconsumptie. ‘De economische waarde mag nooit zwaarder wegen dan de voedingswaarde.

Hutten: ‘Economische waarde nooit boven voedingswaarde

Op de vraag wat in de komende tien jaar de grootste uitdaging wordt voor partijen die actief zijn in de wereld van de buitenhuisconsumptie, kwam cateraar Bob Hutten van Hutten Catering tijdens het jubileumcongres van het FoodService Instituut Nederland eind juni met een bijzonder antwoord.

Medische wereld

In de ogen van de ondernemer wordt het een heel karwei om voedsel te (blijven) krijgen dat goed is voor de mens. ‘De medische wereld is nu eindelijk geïnteresseerd in wat voeding met de mens doet. Ziektes kunnen worden gerelateerd aan voeding.’

Hutten, die bekend staat als een ondernemer die veel aandacht heeft voor duurzaamheid, spreekt van een maatschappelijk belang. ‘De economische waarde mag nooit boven de voedingswaarde worden geplaatst, en dat meen ik echt.’

‘Gedrag kun je veranderen door pijn en plezier’, vervolgt Hutten. ‘Aan dat laatste moeten en kunnen wij onze bijdrage leveren.’

Food 500

Het jubileumcongres van het FoodService Instituut Nederland vond 26 juni plaats bij Kasteel Vaalserbroek. Ter ere van het 10-jarig bestaan presenteerde het kennisnetwerk de eerste Food 500: de ranglijst van 500 grootste foodformules van Nederland.

Reageer op dit artikel