nieuws

Kinderen bakken pannenkoek van 100 meter

Catering

In de Zaanse Schans vindt op donderdag 29 augustus een recordpoging plaats. Vijftig schoolkinderen gaan die dag proberen om de langste pannenkoek van Nederland te maken.

Kinderen bakken pannenkoek van 100 meter

Maar liefst honderd meter lang moet de lekkernij worden. De recordpoging is onderdeel van de Week van de Akkerbouw.

Om de poging te laten slagen moeten honderden losse pannenkoeken binnen een half uur aan elkaar worden geplakt. Zo vormen ze samen één lange, opgerolde recordpannenkoek van honderd meter lang. De schoolkinderen gaan te werk in teams met verschillende taken, variërend van het aanleveren van de pannenkoeken tot het versieren, oprollen en het aan elkaar plakken ervan. Kinderen en toeschouwers eten de pannenkoek na afloop op.

 

Herkomst

De recordpoging is voor de schoolkinderen het einde van een verhaal. Dat verhaal begon op 18 en 20 juni, toen zij bij akkerbouwers Simon Wilms en Dirk de Heer in Anna Paulowna en Purmer zagen hoe tarwe op onze eigen akkers wordt verbouwd. Als ‘oogst’ kregen de kinderen na hun bezoek vers gemalen meel mee. Daarna brachten ze een bezoek aan de fabriek van Koopmans Meel. Op 29 augustus nemen de kinderen zelf meel mee naar De Zaanse Schans, waar ze zien hoe er uiteindelijk pannenkoeken van worden gemaakt.

Reageer op dit artikel