nieuws

LOC en IFC starten met gastvrijheidsbarometer

Catering

IFC Gastvrije zorg en LOC gaan samenwerken om de gastvrijheid in de zorg nog beter te maken. Dat doen zij met de Gastvrijheidsbarometer. De gastvrijheidsbarometer meet de gastvrijheidsbeleving van cliënten, bewoners, patiënten en bezoekers.

LOC en IFC starten met gastvrijheidsbarometer

Door de inzet van de Gastvrijheidsbarometer krijgt een organisatie een beeld van het niveau van welbevinden en gastvrijheidsbeleving van haar cliënten, bewoners, patiënten en bezoekers. De meting is in te zetten in de verpleging en verzorging, geestelijke gezondheidszorg, ziekenhuizen en maatschappelijke opvang.

Interviewers gaan in gesprek met cliënten. De interviewers stellen vragen over hoe zij het eten en drinken ervaren, de gastvrijheid van de medewerkers en de beleving van de omgeving. Door de manier van vragen, onder meer door het gebruik van een dobbelstenenspel met afbeeldingen, krijgen de interviewers meer respons. Het gaat er om zowel het gevoel als de tevredenheid van cliënten te achterhalen.

Voor een snelle en efficiënte registratie worden de antwoorden en opmerkingen door de interviewer tijdens het interview op een tablet verwerkt. IFC heeft de gastvrijheidsbarometer ontwikkeld in samenwerking met Kenniscentrum Hospitality van Saxion Hogescholen.

Reageer op dit artikel