nieuws

Stadioncateraars haken af door pittige pacht

Catering

Veel stadioncateraars zijn afgehaakt door de hoge pacht die ze moeten betalen en de grote risico’s die het cateren van een voetbalstadions met zich meebrengt. Maar er zijn constructies denkbaar waarbij die risico’s aanzienlijk kleiner zijn, zo blijkt uit een reportage in Misset Catering 5 dat op 12 september verschijnt.

Stadioncateraars haken af door pittige pacht

De constructie die in de reportage wordt belicht, maakt de cateraar minder afhankelijk van de grillen die het cateren van een voetbalstadion met zich meebrengt. De vaak pittige pacht brengt in combinatie met de afhankelijkheid van het voetbal risico’s met zich mee. Als het goed gaat met de club wil iedereen erbij horen. Sponsoren zijn tevreden en ze besteden het nodige.

Gaat het minder dan mort het publiek en zijn sponsoren ontevreden. De omzet loopt terug. De cateraar levert in en moet al snel geld bijleggen. Om de loop er weer in te krijgen moeten er leuke dingen bedacht worden, maar nee dat kan niet, want er is geen geld. Er is dus sprake van een vicieuze cirkel, zo meldt Misset Catering.

In de reportage wordt gerept over een constructie waarbij de cateraar niet zo makkelijk in de rode cijfers beland. Club en cateraar treden hierbij als partners op. Ze hebben allebei belang bij een goede omzet.

Reageer op dit artikel