nieuws

DoSocial vraagt om extra deelnemers

Catering

De Stichting Do Social die op 5 september werd gelanceerd, vraagt om extra deelnemers. Die zijn nodig om de ambities van de stichting in de zorg waar te kunnen maken.

DoSocial vraagt om extra deelnemers

In Vianen werd de Stichting DoSocial gelanceerd. Deze stichting beoogt meer sociale initiatieven in en om de zorg te realiseren en is opgericht door een consortium van bedrijven, zorgorganisaties en cliëntenraden.
Zij doet dat door kennis, kunde en expertise ter beschikking te stellen. Met als belangrijkste doel: ‘het beste jaar ooit’ voor mensen die zorg en hulp nodig hebben. Hoogtepunt van de dag was de lancering van de ‘sociale voorraadkast’, een on- en offline plek waar organisaties hun sociale aanbod en vragen kenbaar kunnen maken.

Ambities

‘DoSocial heeft grote ambities. Zij zal het komende jaar al vier bestaande sociale initiatieven gaan ondersteunen, zelf met alle partners een landelijk initiatief starten, maar ook minimaal tien kleine en lokale initiatieven faciliteren’, zo legde ambassadeur Arjan in ’t Veld uit. ‘Dat kan alleen maar door met een netwerk van mensen en bedrijven met een sociale drijfveer samen aan de slag te laten gaan. Wij noemen dat waarmakers.’

Guus van Montfort, voorzitter van branchevereniging voor de zorg Actiz, benadrukte de noodzaak van dit initiatief. ‘We zullen moeten aanpassen om te zorgen dat de cliënt blijft komen. Wij doen dit omdat onze klanten het vragen, niet omdat de regering het wil.’

Reageer op dit artikel